top of page

CTRL ALT DEL

Is een toetsencombinatie waarbij je een overzicht krijgt van alle processen die bezig zijn op de computer, je kan deze onder de loep nemen en indien gewenst één of meerdere processen aanpassen of beëindigen. Dit doen wij ook, maar dan met onszelf.

CTRL ALT DEL
CTRL ALT DEL

Wanneer? We starten naargelang de vraag

Waar? Fatima

over

Is een toetsencombinatie waarbij je een overzicht krijgt van alle processen die bezig zijn op de computer, je kan deze onder de loep nemen en indien gewenst één of meerdere processen aanpassen of beëindigen.

Dit doen wij ook, maar dan met onszelf. Wij gaan in groep en actief met ons lichaam aan de slag om ons waardevolle zijn meer (terug) onder controle te krijgen. Ctrl-Alt-Del geeft je de mogelijkheid en tools om eigen patronen te zien, jezelf te trainen om je emoties onder controle te houden en deze op een bewustere manier te uiten.De trainingen gaan door in groep van max. 8 jongeren. 

Een reeks bestaat uit 5 tot 8 sessies van +-2,5u.‘Ctrl-Alt-Del’ focust op volgende inhoud, vaardigheden en attitudes/ 

kernprocessen: 

Controle:    Controle (terug) krijgen over eigen lichaam en/of geest. Hoe is het met de verbinding tussen mijn lichaam en geest? Over welke gevoelens wil ik controle hebben? Welk gedrag wil ik meer onder controle hebben?

Alternatieven:    Bewust worden van mijn eigen handelen en de eventuele oorzaken. Welke alternatieven/ mogelijkheden zijn er om mijn proces te veranderen? Wat werkt voor mij? Wat werkt niet? Ontdekken wat de invloed van de geest op het lichaam is EN de kracht van het lichaam op de geest. Bewuster worden van mijn emoties en mijn geautomatiseerde reacties daarbij.

Delete:    Terug naar je eigen focus en kracht. Welk proces wil ik bij mezelf stoppen/veranderen? Bewuster mijn emoties en denkpatronen ervaren. Bewuster kunnen kiezen voor een reactie.

De kernprocessen waar we bij stilstaan zijn:

·  Zelfcontrole

·  Zelfvertrouwen

·  Doorzettingsvermogen

·  Kracht

METHODISCH   De methodieken die aangereikt worden in dit hele proces, zijn:

·  Cirkelen

·  Ervaringsleren

·  De ademhaling

·  Weerbaarheidsoefeningen (Rots en water)

·  Interactietraining

·  Sport en parcours

·  Gevechtssport

delen

Event Info: Events
bottom of page